Sort by
Sort by

Meest recente ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne

Terwijl er oorlog woedt in Oekraïne zullen onze activiteiten in Rusland gericht zijn op het leveren van essentiële voeding, zoals zuigelingenvoeding en medische/ziekenhuisvoeding, niet op het maken van winst. Deze aanpak is in overeenstemming met ons doel en onze waarden. Ze is in overeenstemming met het beginsel dat het basisrecht op voedsel moet worden gegarandeerd.

In de toekomst schorten we bekende Nestlé-merken zoals, onder meer, KitKat en Nesquik op. We hebben al de niet-essentiële import en export naar en vanuit Rusland stopgezet, alle reclame stopgezet en alle kapitaalinvesteringen in het land opgeschort. Uiteraard houden wij ons volledig aan alle internationale sancties tegen Rusland.

Hoewel we niet verwachten winst te maken in het land of belastingen te betalen in Rusland in de nabije toekomst, zal elke eventuele winst worden gedoneerd aan de Internationale Federatie van Rode Kruis en de Rode Halve Maan (IFRC).

Dit komt bovenop de honderden tonnen voedsel en de aanzienlijke financiële steun die we al hebben gegeven om de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen in de buurlanden te steunen. En die inspanningen zullen worden voortgezet. Wij staan achter de bevolking van Oekraïne en onze 5.800 medewerkers ter plaatse.