Sort by
Sort by

Nestlé gaat nog een stap verder met zijn klimaatambities door zich aan te sluiten bij de Belgian Alliance for Climate Action

Op 12 oktober 2020 werd Nestlé lid van de nieuwe Belgian Alliance for Climate Action (BACA). Dit is een platform en een community opgericht door The Shift en WWF, speciaal voor Belgische organisaties die hun ecologische verantwoordelijkheid heel ernstig nemen.

rivière et forêts

Als een van de eerste leden van deze alliantie wil Nestlé een sterke bijdrage leveren door onze wereldwijde knowhow en onze lokale expertise niet alleen te laten zien, maar ook te delen. Verder is het een perfecte gelegenheid om te leren van andere organisaties en om onze krachten te bundelen.

Alle BACA-leden vormen hun klimaatambities op basis van Science Based Targets (SBTs). Dit is een engagement op lange termijn. Via informatiesessies, workshops en trainingssessies over nieuwe tools en technologieën zullen leden kunnen bijdragen om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Dit door hun CO2-uitstoot voldoende te verminderen.

Dit is iets waar Nestlé al even mee bezig is. In 2019 kondigden we aan dat we gaan voor nul netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050. Lid worden van de BACA is dan ook een logische stap  vooruit in ons voortdurende streven naar een groener klimaat.

Het past ook perfect bij andere wereldwijde engagementen en lokale initiatieven:
une éolienne
  • CO2-neutrale waterportfolio. Onlangs hebben we er ons toe verbonden om al onze watermerken CO2-neutraal te maken tegen 2025. San Pellegrino, Acqua Panna en Perrier zullen dit al zijn tegen 2022.
  • Alternatieve verpakkingen. We engageren ons om al onze verpakkingen 100% recycleerbaar of herbruikbaar te maken tegen 2025. De fles van het Belgische water Valvert is ondertussen al gemaakt van 100% rPET, wat een première was voor Nestlé in Europa.
  • Meer producten met een betere ecologische voetafdruk. Onze focus op ons biogamma en onze plantaardige producten is enorm toegenomen. Hierdoor hebben we producten zoals Garden Gourmet, Nescafé Gold Latte en Naturnes Plantaardig voor baby's versneld ontwikkeld. Onze klassieke ontbijtgranen Chocapic®, Nesquik® en Cheerios® zijn ondertussen ook beschikbaar in een bioversie.
  • Initiatieven op ons Belgische kantoor. Ons hoofdkantoor heeft heel wat groene initiatieven genomen die bij onze werknemers positief onthaald werden: we volgen een zero waste-politiek, we gebruiken geen wegwerpplastic meer, onze bedrijfswagens worden groen, onze elektriciteit is dat al, en we beperken de hoeveelheid energie die we elke dag verbruiken.
Nestlé werkt hard om van klimaatverandering een realiteit te maken. Door lid te worden van de Belgian Alliance for Climate Action en ons te houden aan hun Science Based Targets, erkennen we meer dan ooit hoe dringend deze verandering is, en zetten we een extra stap om die verandering tot stand te brengen. Vanuit onze bestaande engagementen en expertise denken we dat we een echte bijdrage kunnen leveren. Daarom kijken we ernaar uit om samen te werken met alle leden, nu en in de toekomst.