Sort by
Sort by

Ben je al jarenlang aan het diëten, op zoek naar wat echt werkt? Probeer je telkens iets nieuws, boek je dan resultaat op korte termijn maar kom je toch weer bij na enkele maanden? Start niet opnieuw maar kies voor een mindsetshift: opteer voor intuïtief eten. Zo ondersteun je jouw welzijn en je gezondheid!

Nutrition square tool intuition

Hoe pak je het intuïtief eten concreet aan? Wat met overeten? Waarom stoppen met diëten? Hoe sluit ik opnieuw vrede met chocolade, chips, wafels en koeken? Hoe komt het dat ik me nooit verzadigd voel? Ik heb altijd honger, is intuïtief eten dan wel iets voor mij? Alle antwoorden en de 10 principes om intuïtief te leren eten ontdek je hier!

Wat is intuïtief eten?

Intuïtief eten omvat 10 principes waarmee je toewerkt naar een gezonde relatie tussen je lichaam en voeding. Geen diëten en geen voedingsregels, je leert vertrouwen op je eigen lichaamssignalen, terwijl je rekening blijft houden met de wetenschappelijke aanbevelingen rond voeding en gezondheid. De 10 principes worden hieronder opgesomd. Je kiest zelf de volgorde, in functie van wat jou eerst aanspreekt, wat goed voelt en wat jouw prioriteiten zijn.

  1. Zeg vaarwel tegen de dieetmentaliteit
  2. Eerbied je hongergevoel
  3. Sluit vrede met alle voedingsmiddelen
  4. Ga in tegen je interne stemmetjes
  5. Luister naar je verzadigingsgevoel
  6. Ontdek de voldoeningsfactor
  7. Geef ruimte aan je emoties
  8. Respecteer je lichaam
  9. Beweeg omdat het goed voelt
  10. Hou vast aan een evenwichtig voedingspatroon

Onthoud dat er geen haast is, neem de tijd die nodig is om een echte intuïtieve eter te worden. Jarenlang heb je geleefd met vele voedingsregels, je hongergevoel teruggedrongen... Dat werk je niet weg in 24 uur. Schrap niet alles in één keer. Start bijvoorbeeld met het aanvaarden van je lichaamsbeeld of jouw gewicht en/of het bewust omgaan met je honger en verzadigingsgevoel.

alimentation intuitive

Een gezonde relatie tussen lichaam, geest en voeding

Dat is wat intuïtief eten je brengt: opnieuw vrede sluiten met jouw bord en alle voedingsmiddelen. Werkt het schrappen van alle voedingsregels niet tot overeten? Hoe kan ik lekkers in huis nemen zonder het meteen allemaal op te eten? Is het niet altijd beter om voor yoghurt te kiezen dan voor chocolade? We vroegen het aan Alessia, Diëtiste & gecertificeerd intuïtief eten coach. Ze geeft antwoord op de meestgestelde vragen rond intuïtief eten. Bekijk het hier!

Download

Laat je hierbij begeleiden door een intuitief eten diëtist! Diëtisten zijn jouw coach naar het worden van een intuïtieve eter. Jij neemt de touwen in handen, de diëtist begeleidt waar nodig.

Nog één keer diëten alvorens met Intuïtief eten te beginnen? Dit ‘laatste’ dieet zal net hetzelfde effect hebben als alle vorige diëten. Eenmaal ermee gestopt wordt, zal het verloren gewicht er weer bijkomen.

Intuïtief eten in plaats van diëten