Sort by
Sort by

Nestlé en verzadigde vetten.

Wij delen de zorg van de consumenten en de gezondheidsinstanties wat betreft de gezondheidsrisico's die gepaard gaan met de consumptie van verzadigde vetten boven de limieten die worden aanbevolen door de internationale gezondheidsinstanties

In 2009 hebben wij een verplicht beleid ingevoerd voor verzadigde vetten dat heeft geleid tot een significante reductie van de hoeveelheid verzadigde vetten aanwezig in tal van onze producten, in het bijzonder producten die voor kinderen bestemd zijn.

In 2014 hebben we ons beleid afgedwongen en hebben we ons ertoe verbonden om het gehalte verzadigde vetten in producten die niet voldoen aan de criteria van de Nestlé Nutritional Foundation gemiddeld met 10% te doen dalen over een periode van drie jaar (2014-2016). Deze criteria berusten op de rol van de levensmiddelen binnen de voeding, hun intrinsieke eigenschappen en de aanbevelingen van de internationale gezondheidsinstanties, onder meer die van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

We blijven de wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van verzadigde vetzuren in de voeding volgen en ondersteunen. Zo kunnen wij het gehalte verzadigde vetten in onze producten verlagen zonder de smaak of de textuur aan te passen.