Nestlé committeert zich aan drie gedurfde 2030 ambities

To Press Releases listVevey - Zwitserland,mrt 7, 2017

Nestlé verstrekte in de afgelopen 10 jaar wereldwijd 207 miljard porties met microvoedingstoffen-verrijkte producten aan individuen en gezinnen in ontwikkelingslanden. Ze helpt hiermee het risico van ondervoeding te verlagen; een veel voorkomend gezondheidsprobleem in landen met midden en lage inkomens.

Resultaten als deze hielpen Nestlé in 2016 aan haar industrie leidende positie in de 2016 Dow Jones Sustainability Index

Nestlé maakt vandaag haar drie nieuwe 2030 ambities bekend. Voor individu en gezin richt zij zich op het mogelijk maken van gezonder en gelukkiger leven door onder meer 50 miljoen kinderen te helpen een gezonder leven te leiden.

Zij streeft ernaar bloeiende, veerkrachtige gemeenschappen te ontwikkelen door 30 miljoen broodwinningen te helpen verbeteren in direct aan haar bedrijfsactiviteiten verbonden gemeenschappen. En wereldwijd neemt Nestlé de verantwoordelijkheid bronnen te behouden voor toekomstige generaties door te streven naar nul milieu-impact van haar activiteiten in 2030.

In het vandaag verschenen rapport ‘Nestlé in society: ‘Creating Shared Value and meeting our commitments 2016’ presenteert Nestlé 42 commitments en bijbehorende doelstellingen die stuk voor stuk bijdragen aan deze drie overkoepelende lange termijn ambities. Daarnaast legt het rapport gedetailleerd uit welke resultaten zijn geboekt op de voor 2016 geformuleerde doelstellingen op het gebied van voeding, water, milieu en maatschappij.

Bijkomende info op Nestlé Newsfeed