Sort by
Sort by

Meest recente ontwikkelingen in Rusland en Oekraïne

Wij staan achter de mensen in Oekraïne en onze 5.500 medewerkers daar. Tot nu toe heeft Nestlé CHF 15 miljoen aan producten en geld geschonken aan lokale humanitaire organisaties in Oekraïne en aan mensen die door de oorlog in de buurlanden ontheemd zijn geraakt.

In december hebben wij een investering van CHF 40 miljoen aangekondigd voor een nieuwe productiefaciliteit in de regio Volyn in het westen van Oekraïne, omdat wij geloven in de toekomst van Oekraïne en het zakelijke potentieel van de agrovoedingssector van het land.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben wij onze portefeuille in Rusland drastisch ingekrompen en de acties uitgevoerd die wij in maart jongstleden hebben aangekondigd. We hebben onze activiteiten opnieuw toegespitst op de levering van essentiële en basisvoedingsmiddelen aan de lokale bevolking en het overgrote deel van de SKU's uit onze vooroorlogse portefeuille in het land opgeschort. We hebben niet-essentiële import en export naar en vanuit Rusland stopgezet.

Bovendien:

- Zijn we gestopt met adverteren in Rusland;
- Hebben we verdere kapitaalinvesteringen in het land opgeschort;
- Blijven wij onze verplichtingen jegens onze werknemers nakomen;
- Leven we alle toepasselijke internationale sancties tegen Rusland volledig na; en
- Voor de nabije toekomst zullen deze maatregelen van toepassing zijn, aangezien onze activiteiten in Rusland gericht blijven op het leveren van essentiële en  basisvoedingsmiddelen aan de lokale bevolking.


Onze prioriteit in Oekraïne blijft de veiligheid van onze werknemers en hun gezinnen. We blijven onze activiteiten uitvoeren waar dat veilig kan, als onderdeel van ons engagement om de lokale bevolking te dienen. Daarnaast zullen wij het hele jaar door voedsel blijven schenken om de bevolking van Oekraïne te helpen (ter waarde van CHF 7 miljoen). Dit komt bovenop de donaties en bijdragen in natura die al in 2022 zijn verstrekt.

Wij staan achter de mensen in Oekraïne en onze 5.500 medewerkers daar.