Sort results by
Sort results by

Huisdieren en het genezingsproces

Hereniging van de patiënt en zijn huisdier : een primeur in België dankzij de steun van Nestlé Purina.
Villa Samson

Het huisdier: een troost voor gehospitaliseerde mensen.

Iedereen die in het ziekenhuis wordt opgenomen, moet tijdelijk de banden met zijn dagelijks leven en a fortiori met zijn huisdier verbreken. Of het nu voor een korte periode of voor een langere tijd is, de relatie tussen de patiënt en zijn huisdier wordt verbroken, wat voor sommigen een bron van verwarring en onbehagen kan zijn.

Uit studies blijkt echter dat de aanwezigheid van zijn huisdier belangrijk is voor het welzijn van een gehospitaliseerde patiënt en bijgevolg zijn genezing kan bevorderen en dus zijn verblijf in het ziekenhuis kan verkorten. Kinderen en ouderen zijn bijzonder gevoelig voor deze momenten van ontmoeting en gedeelde emoties.

De aanwezigheid van een huisdier is belangrijk

Een primeur in België dankzij de steun van Nestlé Purina!

In België staat de wetgeving de aanwezigheid van dieren in ziekenhuizen niet toe.

 

 

 

 

Om dit tekort te compenseren en de droom van een van zijn jonge patiënten waar te maken, heeft het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel) als eerste ziekenhuis in België in zijn gebouwen een bevoorrechte ruimte met een aangenaam en speciaal ingericht kader gecreëerd waar patiënten en hun huisdieren elkaar in alle rust kunnen terugvinden en samen genieten van momenten van betrokkenheid: Villa Samson.

Een project dat niet mogelijk was geweest zonder de steun van Nestlé Purina, marktleider in dierenvoeding en sterke voorstander van een samenleving waarin het samenleven van dieren en mensen ten goede komt aan iedereen. Een steun die zich enerzijds uitte in een financiële bijdrage die het mogelijk maakte het project te lanceren, maar vooral in het gepassioneerde enthousiasme van de medewerkers van Nestlé Purina die zich gedurende drie jaar met hart en ziel hebben gegeven voor dit project. Naast de schenking hebben ze zelf geldinzamelingen georganiseerd en een intern vrijwilligersprogramma opgezet.

Villa Samson staat open voor alle patiënten van het UZ Brussel en meer in het bijzonder voor kinderen, ouderen en eenzamen, alsook voor terminale patiënten.

6 kamers onthalen de patiënten, er is een polyvalente zaal voor therapeutische sessies met speciaal hiervoor opgeleide honden en met twee Maine Coon-katten die permanent in de Villa wonen. Er is ook een speciale speelruimte.

Waarom Villa Samson?

Villa Samson heeft zijn naam te danken aan de hond Samson die werd gecreëerd door Danny Verbiest. Danny Verbiest is een van de initiatiefnemers van het project en heeft er zijn volledige steun aan verleend.

Onze Nestlé Purina-experts ten dienste van Villa Samson

Het welzijn van de dieren in de Villa wordt verzekerd dankzij het wijze en praktische advies van de Nestlé Purina-experts. Het ontwerpen van een plek die elke dag gehospitaliseerde patiënten en hun huisdier kan onthalen, is een echte uitdaging.

Vanaf het begin van het project hebben ze op basis van hun expertise in het gedrag van dieren informatie uitgewisseld en inrichtingsadvies gegeven om het bezoek van de dieren aan hun baasje zo aangenaam, rustgevend en geborgen mogelijk te laten verlopen.

Een menselijke investering die ons engagement in de lokale samenleving weerspiegelt. Wij geloven dat het leven beter is wanneer dieren en mensen samen leven. Daarom doen wij er alles aan om te handelen in het belang van onze huisdieren, hun baasjes en de planeet die wij allemaal delen.

Onze medewerkers mobiliseren zich en stellen zich ten dienste van de patiënten

Bijdragen aan het welzijn van de zieken is ook een menselijke investering waaraan de medewerkers van Nestlé Purina in België hebben willen bijdragen door zich persoonlijk in te zetten.

Veel van onze medewerkers hebben vaak zelf een huisdier en zien het belang en de voordelen in van de dagelijkse aanwezigheid ervan.

Het [email protected] dat is opgezet bij Nestlé in België, stelt hen al in staat om hun hond mee naar het werk te nemen en bevoorrechte momenten met hem te delen tijdens de werkuren.

Onze medewerkers zetten zich dus persoonlijk en vrijwillig in om de permanenties te verzekeren tijdens de bezoekuren van de patiënten en hun huisdieren in Villa Samson of voor het vervoer van de dieren van het huis van de patiënt naar de Villa.

 

Ze zijn opgeleid om de patiënten te onthalen en te begeleiden, en de ontmoeting met hun dier te vergemakkelijken.

Nestlé Purina zorgt ook voor het voedsel voor de dieren die wonen in of een bezoek brengen aan Villa Samson.

Ontdek ons engagement voor een betere toekomst voor de dieren en deel uw eigen grote en kleine initiatieven via onze hashtag #WeAreBetterWithPets. Meer weten over Villa Samson

Waarom geen dieren op kantoor? Het [email protected] bij Nestlé België

Bij Nestlé zijn we er diep van overtuigd dat het leven van mensen en dieren rijker is wanneer ze samen zijn. Je hond mee naar het werk nemen lijkt ons dus logisch en ook een goede manier om beter van diens aanwezigheid te profiteren tijdens de dag. We zijn ervan overtuigd dat dit zowel voor de dieren als voor ons heilzaam is en dat alles in orde is gebracht om ze optimaal te onthalen: ruimte in de tuin, kussens, lekkernijen, ...

Dit onthaal gebeurt met respect voor ieder van onze medewerkers. Er zijn speciaal ingerichte kantoorruimtes om baasjes en hun hond te onthalen wanneer sommige directe collega's minder enthousiast zijn over de aanwezigheid van deze laatste. Er is ook een lift waarin honden toegelaten zijn en een Pet Etiquette die moet worden gevolgd.

 

De doelstelling van Nestlé Purina tegen 2020

In heel Europa zullen we 200 partnerschappen sluiten om initiatieven ter bevordering van de aanwezigheid van huisdieren op de werkplek te ondersteunen.